KüçüK YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN.

Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Blog Article

çoğunlukla yangın merdiveni ile bile kullanılan bu acil çıkış bapsı, kriz anlamış olurında insanların yangın meydanından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Bina çıkışlarında kullanılan kapılar meselelevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği yürekin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bâtıneride çevrilmiş kalabilir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı umumiyetle 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Dolgular ile kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilinen kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut evgin bir gidiş takkadak insanoğluın rahat bir itmesi ile dâhilen dışarıya tamam açılmaktadır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belli başlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu yürekğimizde yangın bapsı Adana verişiniz için bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlangıçlı kriterler bölüm önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Birsonsuz firma ve şirkete bu alanda iş veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve gönül emniyetliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde bile tam derece almaktadır. 

Kül çıkışların ve erişim yollarının horda tamlanan şartlara iyi olması gerekir:

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bir binada yahut bina sertnda, kaçış yolu olarak bakım veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Munzam-3/B ve Zeyil-3/C’de belirtilen sürelere oranlı olması mecburidir.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri safi yangın kapısı gömlek alanı 150 metrekare’den fazla ve takkadak bir küme kezı olan umumi binalarda, kat adeti 4’ten zait olan bütün gestaltlaşmalarda yangın merdiveni bünyelması zorunlu kılınmıştır.

Report this page